3 nemme koordinations øvelser

Tilbage

Hvorfor træne en masse koordinations øvelser, hvis du gerne vil blive en bedre løber?
Jo det hænger faktisk rigtig godt sammen. Det er sådan at vi som løber, er meget forskelligt bygget og nogle af os bruger unødvendig meget energi, når vi løber en lang tur eller deltager i et konkurrence løb. Så hvorfor ikke træne en masse løbe tekniske koordinations øvelser, så du kan spare mindre energi under dine intervaller, langetempoture og samtidige løbe nogle bedre tider. Men det kræver at du målrettet, laver øvelserne, hver eneste gang du skal ud og løbetræne. For hvor flere gange du laver de forskellige øvelser, hvor mere økonomisk vil din løbestil blive. Du vil kunne se forskel efter en måned, hvis du udføre dem 4 gange om ugen. Det fokusere jeg rigtig meget på, når jeg har mine kunder.
Fokus på det tekniske ved øvelserne
Når jeg laver de forskellige øvelser er det væsenligt, at man lander på selve forfoden/midtfoden og ikke på selv hele foden. Det gælder nemlig om, at få så meget power igennem trykket, som overhoved muligt da man bruger meget forfoden/midtfoden, når man løber hurtige intervaller.
Jeg vil vise dig 3 forholdvis nemme koordinations øvelser, så det er lidt nemmer at forstå ideen til hvordan du laver øvelserne. Prøv at ligge mærke til bevægelsen, hvor meget kraft jeg bruger ved de 3 forskellige øvelser. 4 fokus punkter (holdning, landing, bevægelse og koordination) Når du så har set dem, så prøv og lave dem efterfølgende og se om du kan lave dem i samme stil.
 

Rigtig god teknik træning!

Sidebar