Inspiration til Nordisk mad

Tilbage

I Norden findes der et hav af forskellige råvarer – mange med et højt indhold af antioxidanter og sunde fedtstoffer, som din krop har brug for, for at den kan fundgere optimalt, og så du undgår unødvendige skader og betændelsestilstande.
Ud fra de forskellige øvelser og programmer, som du nu har været igennem, er det væsenligt, at du får tilført de rigtige næringsstoffer til kroppen, så du dækket dit energibehov over hele dagen – især før og efter, at du har været ude at træne.
Jeg har lavet forskellige nordiske opskriften, så du har stor mulighed for, at variere din daglige kost med sunde lækkerier fra Norden.
 

Roadrunner (til en person)

3 store rødbeder
1 gulerod 
1 pastinak
Pres alle ingredienserne i en juicemaskine og et par isterninger.
Rødbeder øger vores iltoptagelse og med den øgede mænge ilt til musklerne, kan de arbejde længere og hurtigere.
Rødbede juice er ekstremt blodrensende og blodopbyggende og ligeledes god til alt, der har noget med blodet at gøre.
Hvorfor laver vi udstrækning når vi har løbet en tur. Peter Liljensten, som er personlig løbecoach svare på det.

Fruit mix (til 2 personer)

50g blåbær
50g hindbær
50g jordbær
20g havtorn
20g hyben
1 store glas skummemælk
Pres alle ingredienserne i en blender og et par isterninger.
Denne her smoothies har et højt indhold af antioxidanter, som har positiv betydning for immunforsvarets bekæmpelse af bakterier og nedbrydning af skadet væv.
Fx Blåbær indeholder både C- og E-vitamin, samt en masse fytokemikalier, som er med til at reducere de frie radikaler.
Hvorfor laver vi udstrækning når vi har løbet en tur. Peter Liljensten, som er personlig løbecoach svare på det.

Omelet med frisk spinat (til en person)

1 æggeblomme
3 æggehvider
4 cherrytomater 
1 håndfuld frisk spinat
1 lille håndfuld blåbær
1/2 rød peberfrugt
Omelet:
Kom ægget og æggehviderne ned i en lille skål, og pisk det lidt luftigt med en gaffel. Tilsæt spinat fint hakkede. Varm en pande op til middelhøj varme og put lidt olivenolie på. Hæld æggemassen på panden og skru ned på lav varme. Stag til massen er gennem bagt. Serveres med bær og grøntsager.
Hvorfor laver vi udstrækning når vi har løbet en tur. Peter Liljensten, som er personlig løbecoach svare på det.

Deller med rødbede (ca. 15 kyllingedeller)

400g hakkede kyllingekød
1 lille rødbede
1 lille gulerod
1 æg
1 stor håndfuld krovvalset gavnegryn    
1 spsk solsikkekerne
1 spsk græskarkerner
1/2 spsk hørfrø
1/2 spsk sesamfrø
Put alle ingredienserne sammen i kyllingefarsen og form dem i hånden med en ske med lidt olivenolie på. Fordel dem ud på en bagerist med bagepapir og put dem i ovnen i ca. 20 min på 180 grader til de er lidt mørke brune. 
Hvorfor laver vi udstrækning når vi har løbet en tur. Peter Liljensten, som er personlig løbecoach svare på det.

Omelet med pesto Til en person

1 rødbede
½ agurk
1 æg
2 æggehvider
1 tsk tørret basilikum 
1 potte basilikum
4 spsk olivenolie
1 dl pinjekerner
1 dl revet parmesanost
saften fra 1⁄4 limefrugt
Pesto: Pluk basilikumbladene og rist pinjekernerne på en tør pande. Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender
Omelet: Kom ægget og æggehviderne ned i en lille skål, og pisk det lidt luftigt med en gaffel. Tilsæt spinat og løg. Varm en pande op til middelhøj varme og lidt olivenolie. Hæld æggemassen på panden og skru ned på lav varme. Stag til massen er gennem bagt. Serveres med revet rødbede og agurk
Hvorfor laver vi udstrækning når vi har løbet en tur. Peter Liljensten, som er personlig løbecoach svare på det.

Sidebar